Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

henkilökunta | muut nelijalkaiset | pohjapiirrokset ja muut järjestykset

Tallirakennus

Tallissamme on 1 satulahuone. Satulahuoneesta löytyvät kaikki hevosten tarvikkeet harjoista loimiin. Harjat säilytetään harjapakeissa, niiden omassa hyllykössä. Harjapakeissa on myös hevosten riimut ja riimun-narut eli niitä ei pidetä karsinoiden edustoilla. Satulat sijaitsevat ovesta vasemmalla, kahdessa pyörivässä kattoon asti ulottuvissa satulatelineissä. Suitset ovat satulaseinämän molemmin puolin siisteissä naulakoissa. Satulahuoneen ovesta oikealla puolella seinustan vieressä suurehko hyllykkö, jossa harjapakit säilytetään. Lyhyellä seinällä puolestaan on pidemmälle seinustalle asti jatkuva loimi kaapisto, josta löytyy ponien loimet nimikoiduilta hyllyiltä :) Suojahylly on keskellä satulahuoneen pitkää seinää, ja sieltä löytyy ponien suojat ja pintelit nimikoiduista kohdista. Kuivaushuoneet ovat leirimökkien vieressä, ja sinne viedään kaikki märät ja pestyt varusteet.

Rehu ja heinä-varastot sijaitsevat talleissamme aina vintillä. Sieltä löytyy tallin ponien selkeät ruokintataulukot, suuret heinävaramme, väkirehut (prixit, kaurat yms.) sekä herkkukori josta voi ottaa hoitsulleen omenoita, porkkanoita ja kuivaa leipää makupaloiksi. Heinille on oma paikka satulahuoneen lähellä, sinne laitetaan kasat heinää ja niistä annostellaan jokaiselle nelijalkaiselle oma annos. Koiranruokaa löydät oleskeluhuoneesta.

Pesukarsinat ovat hoitajien vapaassa päivittäisessä käytössä, niin kuin myös päätallin ja pientallin edustoilla olevat harjauspuomit.

Päätallista: Päätalliin pystytään majoittamaan 33 ponia. Incitatuksen toimisto sijaitsee myöskin Päätallissa. Päätallin karsinat ovat vahvasta tammesta ja lattia on betonia. Käytävät ovat leveät ja tarpeen tullen ponit mahtuvat kääntymään siellä vaivatta. Karsinoiden edustoilla on muutamia koukkuja joihin saa ripustettua riimuja, riimunnaruja ja suitsia. Koukut eivät kuitenkaan ole tavaroiden säilytyspaikka vaan kaikki hevosten varusteet löytyvät satulahuoneista.

Pientallista ( yksäritalli ) : Pientalliin voidaan majoittaa 6 ponia. Talli on tarkoituksellisesti rakennettu suuremmille asukeille. Karinoissa on liukuovi järjestelmä, ja minitkin näkevät kurkkimaan karsinoistaan käytäville. Karsinat ovat tammesta, ja lattia päälystettyä betonia. Myöskin pientallissa on muutamia siirreltäviä koukkuja karsinoiden edustoilla ; )

Hoitajan muistilappu

Huomioithan seuraavia asioita ponien varusteissa:

- Varusteet pestään vain jos ne ovat likaisia. Näin vältämme niiden liikakulumista. Syksyisin voi olla, että varusteita joutuu pesemään useammin kurakelien takia, mutta sitten taas talvella riittää vain muutama pesukerta.

- Sinun tehtävänä on huolehtia myös harjojen puhtaudesta. Tarvittaessa nekin pestään. Jokaisella hoitokerralla tarkistetaan ovatko kaikki harjat pakissa, ja muistattehan, että niitä ei vaihdella toisten ponien kesken ;)

- Loimituskausina hoitajat huolehtivat poneille oikeat loimet niin tarhaan kuin talliinkin! Lisäinfoa ponien omilta sivuilta.

© Niina

Tarhat & Laitumet

Tarhoja meillä on 10, ja laitumia 2. Tammat ja orit tarhataan erikseen, ruunat ( jos sellaisen satut löytämään ) menevät yksinäisten kavereiksi, sukupuolesta huolimatta. Aidat ovat valkoiset, toisin kuin pohjapiirros antaa ymmärtää. Tarhoja ympäröi 3 lankun aita, kymppitarhaa neljän lankun. Tarhajärjestykset voi kurkata ylläolevasta linkistä. Tarhoissa tarhoo aina useampi hevonen kerrallaan, kukaan ei jää yksin! Ruunat laiduntavat orilaitumella. Tallin asukkaat ovat laitumilla kesäkuusta elokuun ensimmäiseen päivään asti. Keväällä ne saattavat viettää yönsä laitumella. Laitumilla on suojakatokset, joita ei näy pohjapiirroksessa. Katos ei kuitenkaan suojaa kylmältä, joten kylmällä nelijalkaiset löytää sisältä.

Kenttä & Maneesi

Käytössämme ovat 20x40m kenttä ja 20x60m maneesi. Saatavilla on kavaletteja ja puomeja sekä muuta, esim. poniagilitytarvikkeita lavoista pressuihin ja autonrenkaisiin.

 

 

©2019 Virtuaalinen minihevossiittola Incitatus - suntuubi.com