Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toiminnasta

 

 

Kasvatus

Kasvatamme pieniä american miniature horseja siitos-, näyttely- ja poniagilitykäyttöön. Koska mini on harvinainen rotu, niille järjestetään hyvin harvoin NJ-näyttelyitä, ja itse asiassa en ole ikinä nähnyt yhtään kantakirjattuja miniatyyrihevosia. Aloitetaan rodusta.

Miniatyyrihevonen on siis oikeasti hevosrotu, vaikka onkin ponikokoinen. Tämä siksi, että rodun jalostuksessa on käytetty poikkeuksellisesti enemmän hevosia kuin poneja, ja ulkonäkö on hevosmainen - jalo ja hienostunut pää, taipuisa kaula, viisto ja pitkä lapa, lihaksikas ja syvä runko, pitkä ja lihaksikas lanne, suorat ja useimmitern hyväasentoiset jalat, pyöreät ja tiiviit kaviot sekä silkkiset, usein runsaat jouhet. Maksimisäkä on 96cm. Kotimaana toimii alunperin Eurooppa, mutta nykyinen mini on ensimmäkseen Yhdysvaltalainen.

Seuraavaksi hieman omasta kasvatuksestamme. Tarkoituksenamme olisi parantaa rodun laatua sekä kilpailu- että näyttelypuolella, ja kasvattaa virtuaaliminien määrää. Tätä tekstiä kirjoittaessani on Virtuaaliseen ratsastajainliittoon hyväksyttyjä minikasvattajia on 9 ja itse minejä on vain 220kpl ( esim. suomenhevosia on 11804 kpl ). Kasvatamme laadulla ja rakkaudella, ja tuemme toisten minikasvatusta. Kaikilla poneillamme on selvät perustiedot, ja kasvateiltammekin ne tulee löytyä. Lisäksi luonne olisi hyvä olla, mutta sen ei tarvitse olla kuin pari kolme lausetta. Väri ja säkäkorkeuskin on hyvä merkitä, niitä tarvitsee NJ- näyttelyissä.

Tilausvarsoista ja myytävistä voi kysyä täällä.

 

Kasvatit

Me Intissä myymme kasvattejamme mielellämme eteenpäin, mutta vain ainakin todennäköisiin hyviin ja elinikäisiin koteihin. Jokainen yhdistelmä on hyvin suunniteltu ja toteutetaan myös huolella. Orien tiinehdyttämisprosenteista ei huolehdita, astutamme tammoja kunnes ne kantavat halutuista oreista. Jos sinua kiinnosti joku myytävistä kasvateistamme, lue alla olevat ohjeet.

  • Sinulla ja tallillasi tulee olla VRL-tunnukset
  • Jos et enää halua kasvattiamme, lähetät sen takaisin meille. Kasvatti ei saa kadota bittiavaruuteen ja jokaisen kasvatin sukulaisen linkin tulee toimia. Katoamisia ei saa tapahtua, silloin voit kysellä hevosen perään esim. kasvatin ex-omistajalta tai meiltä, kasvattajalta.
  • Kasvatti ei saa kuolla ennen viidettä ikävuotta, ellei kyseessä ole realistinen syy. Kasvatti ei saa kuolla vain siksi, että tallisi lopettaa.
  • Linkitä kasvattaja, kaikki sukulaiset ( evm- sukulaisia ei linkitetä ) ja kuolleiden sukulaisten muistosivut tai muut mahdolliset, joista löytyy kuitenkin perustiedot.
  • Kasvattia ei saa käyttää risteytysten jalostamiseen.
  • Älä myy kasvattia eteenpäin, otamme sen takaisin myyntiin jos et tee sillä itse mitään.

 

Muu toiminta

Hoitajat pitävät huolta hevosen hyvinvoinnista ja varusteiden kunnosta. Siinä sivussa myös virkistävät hoitsujensa päiviä. Hoitajat hakevat hevoset tarhoista ja vievät ne sinne. Lisäksi he mm. esittelevät oreja tammanomistajille ( taluttelevat niitä, esittelevät orien parhaat puolet ) ja lisäksi auttavat tammojen jälkeläisten koulutuksessa, hoidossa ja muussa vastaavassa. Hoitohevosen itsenäinen liikuttaminen on sallittua, mutta liikunnan tulee kuitenkin pysyä kohtuumäärissä. Itsenäistä liikuntaa saa harrastaa, kun aikaa on.

Jokaiselle tallin asukkaalle otetaan vain 1 hoitaja, sillä talliyhteisön on pysyttävä sopivan pienenä ja yhteishenki on tiiviimpi.

Hoitajaksi voi hakea, kun on varma että aika riittää ja on löytänyt itselleen mieluisan hevosen. Emme valitse hoitajaksi sellaisia, jotka vain hutaisevat pyyntönsä, joten teethän hoitohakemuksesi huolellisesti! Hevonen tarvitsee hoitajaa, jos sen sivuilla lukee, että hoitajaa etsitään. Jos hoitaja- kohdassa lukee 'ei oteta' silloin sille ei oteta hoitajaa. Piste.

Hoitajana olemisen olennainen asia on päiväkirjan pitäminen. Päiväkirjaa on pidettävä vähintään 1-2 kertaa kuukaudessa, se on hoitajan velvollisuus. Yhdtä päivää kohti tulee vain yksi hoitotarina. Näin tallin tilat eivät ruuhkaannu. Sääntöjä noudattavat hoitajat saavat bonuksia, mutta sääntöjä noudattamattomat saavat rangaistuksia, esim. aikarajan, jonka aikana tulee hoitaa väh. kerran, tai jopa erotuksen. Annamme 'uusia alkuja', mutta jos olet kerran erotettu hoitajuudesta yhdeltä hevoselta, et saa pyytää uudelleen samaa hevosta. Päiväkirjaa pidetään kirjoittamalla. Hoitajia palkitaan etuoikeuksilla ( esim. kilpailuluvat NJ'n alaisiin, lupa toiseen hoitsuun ym. ) sekä merkeillä, joita on tulossa koko ajan lisää ja lisää. Hoitajatapahtumaan osallistumisista saa myös merkkejä. Merkkien saamiskriteerit vaihtelevat.

Yksityisiä majoitamme vain sovitusti. Järjestämme hakuja silloin tällöin, suunnilleen aina, kun tallipaikka vapautuu. Otamme max. 6 yksityistä kerrallaan, joista usein ainakin yksi on tallin omistama. Vuokria ovat täysihoito, puolihoito sekä karsinapaikka. Täysihoito sisältää kaiken, mutta voit halutessasi ottaa esim. iltavuoroja, jolloin pääset huolehtimaan hevosestasi aina iltaisin. Puolihoito sisältää rehut ynnä mutt, mutta sinun tulee liikuttaa, ruokkia ja tarhata / viedä hevonen karsinaan itse. Karsinapaikka sisältää vain karsinapiakan, tarhausvuoron ja heinää. Joudut tällöin itse hankkimaan väkirehut etkä saa käyttää lainavarusteita ( kaviokoukut, pesusienet, verkkoloimet, riimunnarut ). Vuokrat ovat ilmaisia, tai oikeastaan eivät. Maksu suoritetaan vähintään kerran kuussa, ja maksuksi kelpaa toimintaan osallistuminen, kilpaileminen ( ilmoittele näistä ) tai hoitokirjamerkintä. Omistajan oletetaan osallistuvan tallin elämään katiivisesti, ja hevosen tulee elää katiivista elämää, joka on sillekkin mukavaa. Yksityiset hevoset voivat järjestää yksityistunteja omistajan pitäminä, jos hevosella voi ratsastaa, mutta maksuksi ei kelpaa raha, vaan esim. tarina omistajan sähköpostiin. Tallin vieraskirja ei toimi yksärinomistajan ja tuntilaisen yhteydenottopaikkana. Hevosella tulee olla omat sivut, jotka linkitetään Tähdet- sivullemme. Emme tee sivuja tilauksesta. Jos otat hevoselle hoitajan, huolehdit itse sen hoitajan velvollisuuksista, mutta palkaksi ei edelleenkään käy raha, vaikka mikä olisi.

Tapahtumia järjestetään, kun halutaan.

Tällä hetkellä tapahtumia ei ole käynnissä...

 

 

 

©2020 Virtuaalinen minihevossiittola Incitatus - suntuubi.com