Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

virtuaalihevonen - sim-game horse

Beystage Bow

Virallinen nimi

Beystage Bow

Rotu, Sukupuoli

hannover, ori

Syntymäaika

12.11.08, Saksa *

Väri ja merkit

musta, ei merkkejä

Säkäkorkeus

170cm

Omistaja

Merri VRL-12276

Rekisterinumero

VH12-011-0339

Kasvattaja

Harbowton

Koulutus, pääpainote

ko. Intermediaire II, re. 90cm, kouluratsastus

Saavutukset

-

* Ikääntyminen on VHKR 3. ikävuoteen asti, siitä eteenpäin reaali. Täyttänyt  3. ikävuotensa 12.02.09.

I think you should know this...

| Pommin kotitalli on etsinnässä, se ei ole tämä talli. | Päiväkirja |

Kuvagalleria

   

Kuvat © yksinoikeudella - KLIKKAA SUUREMMIKSI

Luonnekuvaus

Beystage Bow, tuttujen kesken vain Pommi, on yleisluonteeltaan orimainen, mutta kuitenkin hyvä käsitellä silloin kun se tietää ettei saa pomottaa. Ihmiset yleensä kiinnittävät huomionsa orin upeaan raviin, jota on selästä käsin melko helppo lyhentää ja pidentää.

Hoitaessa Pommi on hyvä käsitellä, mutta hoitajan ensimmäisillä kerroilla ori voi pomottaa aika paljonkin. Se voi näykkiä ja hieman nostaa jalkaakin. On tärkeää näyttää sille heti alussa kuka määrää, niin se ei kuskaile hoitajaa sen enempää. Muutama topakka sana ja ehkä pari läpsäytystä riittää, niin ori jo tietää, ettei saa pomottaa. Harjauksesta se pitää kovasti, eikä silloin yleensä temppuile. Kavioiden otossa se voi välillä olla vähän jääräpää, mutta osaa pitää kavionsa ylhäällä, ottajan täytyy vain olla tarpeeksi topakka.

Satuloidessa ei pelleile, vaan on nätisti paikoillaan. Se ei näyki satulavyötä kiristettäessä, vaan korkeintaa voin vähän luimia. Se ei kuitenkaan tykkää, jos satula ns. heitetään sen selkään, vaan sille satula tulee laskea nätisti selkään. Suitsiessa ei ole yleensä mitään ongelmia, vaan se antaa laittaa ne kiltisti. Pommi melkein jopa avaa suunsa valmiiksi kuolaimille. Joskus se voi vähän sikailla ja koittaa lähteä kävelemään suitsien hihnoja laittaessa, mutta sitä se tekee vain joskus.
Loimien ja suojien laitto ei tuota minkäänlaisia ongelmia, vaan ori on silloin tavallinen oma itsensä: yleensä on nätisti, mutta joskus voi sikailla. Taluttaessa se on orimainen ja hieman jääräpää, joten ketju kannattaa ehdottomasti pitää suussa. Välillä vauhtia voi olla liikaakin. Tammojen ollessa poissa sen aistikentältä, se käyttäytyy yleensä paremmin.

Ratsastaessa Pommi on luonnostaan eteenpäinpyrkivä, mutta se ei ole raskas kädelle. Se toimii suhteellisen pienillä avuilla, mutta voi joskus tarvita hieman isompiakin pidätteitä. Sen kaikki askellajit ovat melko hienoja, mutta ravi on erityisen upea. Käynti on ehkä sen heikoin askellaji, ja se tarviikin siinä paljon lyhentämistä, ettei se kulje aivan pitkänä. Pommin ravi on niin eteenpäinpyrkivää, että sitä on helppo lyhentää ja pidentää, kunhan ohjat ovat vain tuntumalla. Ori on yksinkertaista saada peräänantoon, se vaatii vain ratsastajalta tasaisen käden ja paljon puolipidätteitä. Lisäksi pohkeen tulee olla lähellä, mutta sitä ei välttämättä tarvitse käyttää. Pommin laukka on voimakasta ja eteenpäinpyrkivää, ja se tarviikin siinä runsaasti pieniä puolipidätteitä, jottei vauhti kasva liian suureksi ja että se pysyy lyhyenä.

Esteistä ori pitää myös, ja se meneekin sujuvasti ainakin 90cm ratana. Kauheasti sillä ei esteitä hypitä koulupainoitteisuuden takia, mutta silloin tällöin hyppääminen saa orin pysymään innokkaana. Välillä vauhtia on esteille vähän liikaakin, mutta se on yhtä helppo hallita ja lyhentää laukassa esteillä kuin koulussakin. Se ei yleensä kiellä, mutta silloin tällöin orin sisäinen jänishousu tulee esiin ja joku este voi näyttää siitä hirmuisen pelottavalta.
Maastossa ori on pirteä ja se voi tarvita aika paljonkin pidätteitä, mutta se pysyy kuitenkin yleensä käsissä. Se voi välillä vähän säikkyillä, mutta yleensä on aika varma. Innostuessaan se voi pari ilopukkiakin heittää, mutta niitä ei voi tuomaroida missään yhteydessä kaoottisiksi, se on vain pieni takapoulen nousu.

Kilpailuissa Pommi voi olla hieman pirteämpi kuin kotona, mutta se on kuitenkin suhteellisen oma itsensä. Uudet jutut voi oria vähän jännittää, mutta se ei pelleile kisaradalla vaan yrittää aina parhaansa ja kuuntelee ratsastajaa. Sillä ei kannata ratsastaa liian lähelle muita hevosia, sillä Pommi osaa haastaa kyllä riitaa muiden hevosten kanssa. Lisäksi tammojen lähettyville ei kannata mennä.

 

    

Sukutaulu

i. Provolne ii. Reggiano

iii. Roncal

iie. Teleme

ie. Zamaran

iei. Sonoma Jack

iee. Fontina

e. Gernica DES ei. Decision

eii. Dalmaro

eie. Dakarina

ee. Dekada

eei. tuntematon

eee. tuntematon

Jälkeläiset

o/t. varsa 1 s. 00.00.00 (e. emä) om. omistaja
o/t. varsa 2 s. 00.00.00 (e. emä) om. omistaja

Kilpailukalenteri

KRJn alaiset kouluratsastuskilpailut ( laskettu osallistutut luokat ), 2kpl

03.10.-12, kutsu ( tulokset ), Intermediaite II, 35./52.

03.10.-12, kutsu ( tulokset ), Intermediaite I, 6./50.

Valmennukset, Epävirallinen päiväkirja & tunnit

Pommi on osallistunut 2 tunnille sekä saanut 2 valmennusta. Päiväkirjamerkintöjä löytyy 0. 

Estevalmennus 70cm, valmentajana Jen

Pommi ja Merri tulivat tälläkertaa estevalmennukseeni ja hyvinhän se sujuikin. Orin kanssa harjoiteltiin ensin hyvää tempoa laukassa puomien avulla. Ensin jopa puomit saivat sen hysteeriseksi ja mietin että miten tuota ratsukkoa uskaltaisi päästää hyppäämään 70cm kun puomitkin olivat pelottavaa katsottavaa. Ensin Merri teki sen virheen että jäi vetämään Pommia, joten käskin höllätä ohjia reilusti jolloin ori rauhoittui lähes heti. Ensin ratsukko sai hypätä pieniä 40cm korkeita pystyjä sekä yhtä okseria. Vauhtia oli hirmuisesti, mutta Merri piti kuitenkin orin hyvin käsissään. Kilpailupotenttiaalia siis! Tiputuksiakaan ei orilta tullut ollenkaan. Kun hypyt sujuivat hienosti pienillä esteillä, nostin ne 70cm korkeiksi. Pommi oli jo päästellyt selkeästi enimmät höyty ulos, sillä loppua kohden se tuli kokoajan rauhallisemmin. Lopuksi laitoin vielä pienien kavalettien jumppasarjan, jotka Merrin tuli hypätä ilman jalustimia. Hyvin meni sekin, ja kaikki olivat valmennuksen loputtua tyytyväisiä. Hienoa!

Kouluvalmennus HeA, valmentajana Jen

Pommi liikkui joustavalla askeleella eteenpäin, teit pidätteitä reippaaseen tahtiin ja koitit saada orin rauhoittumaan kunnolla. Pommi oli kuitenkin sitä mieltä että tällä hetkellä vauhti on tärkeintä. Teitte mahdollisimman pieniä voltteja, ja saitkin näiden avulla laskettua hevosen vauhtia mukavasti. Meni melko kauan ennen kuin sait orin raviaskeleen tasaantumaan ja tempon tasattua. Nyt kuitenkin Pommi vastasi hyvin apuihisi ja alistui kohtaloonsa. Jatkoimme valmennusta pohkeenväistöjen merkeissä. Aloititte väistöjen tekemisen käynnissä. Ohjasti Pommin pituushalkaisijalle ja ennen kuin lähditte tekemään väistöjä suoristit herran. Suoristamisen jälkeen asetit Pommia hieman, jonka jälkeen lähditte väistämään vasemmalle. Väistöt onnistuivat kivasti, muutamaan väliin tuli hieman huonompia ristiaskelia. Tulitte vielä uudestaan halkaisijalle, mutta tällä kertaa väistittekin oikealle. Olimme molemmat nyt todella tarkkoja että Pommi astui kunnolla ristiin ja tällä kertaa väistöt onnistuivatkin puhtaasti. Seuraavaksi pääsitte kokeilemaan väistöjä ravissa, väistitte jälleen ensin vasemmalle päin. Ensimmäiset väistöaskeleet eivät menneet kunnolla ristiin, mutta näiden jälkeen ristiaskeleet onnistuivatkin todella upeasti. Pommi alkoi saada hyvin jujusta kiinni ja tullessanne toisen kerran raviväistöihin selvisittekin ensimmäistä kertaa paremmin, vaikkakin vielä harjoitusta tarvitsette. Saitte vielä lopuksi tehdä laukanvaihtoja. Laukkasitte kahdeksikolla, jolloin vaihto tehtiin aina keskellä kenttää. Pommi osasikin laukanvaihdot todella hienosti ja tämä oli hyvin helppo juttu teille. Pommi on todella hyvä ratsu, mutta teidän pitää vielä harjoitella rauhoittumista.

Puomitunti, tunnin piti Jen

Kappas, suosikkivalmennettavanihan se siinä! No, nyt täytyy mennä asiaan. Pommi osoittautui koko tunnin sopeutumiskykyisimmäksi otukseksi. Se laukkaili sirosti ympäri kenttää raskaiden suomijunttien tömistellessä vierestä, ja vaikka teillä ei ollutkaan juuri aiempaa kokemusta ilman satulaa ratsastamisesta, sujui tunti osaltanne ihan hienosti. Pujotellessa orin tasapaino näytti kuitenkin horjahtelevan, ja harjoitus teki teille molemmille terää. Kehotin teitä hidastamaan vauhtia useaan otteeseen, ja lopputunnista pujottelu sujuikin jo paremmin. Tätä voisitte harjoitella myös kotona. Ravipuomit sujuivat osaltanne jo pujottelua paremmin, ja istuntasikin näytti nyt oikein hyvältä! Muista vaan pitää selkä suorana ja vauhti tarpeeksi hitaana, ja kehotan teitä harjoittelemaan rauhassa ilman satulaa jatkossakin. Se tosiaan tekee ihmeitä tasapainolle. Loppukisassa suorituksenne oli jo alkutuntiin nähden huomattavasti tasaisempi.

Näyttelytreenaus ( yksityistunti ), pitäjänä Jen

No niin Merri olikin jo aamusta pessyt mustan orin ja se oli karsinassa kuivumassa. Otimme Pommin käytävälle ja aloitin taistelun valloilleen päässeen harjan kanssa. Nypin harjan ohuemmaksi ja lyhensin sitä hitusen. Pommi otti nyppimisen ihan kivasti eikä stepannut juuri yhtään hieman lopussa kun meinasi kyllästyä. Merri alkoi kuitenkin sukia ja harjata oria, niin se asettui uudelleen. Aloin letittää. Ensin jaoin harjan tasaisiksi ponnareiksi, jonka jälkeen letitin ne ja tein sykeröt. Merri oli pyytänyt että teen oikein siistit, joten ompelin letit kiinni, mikä on aika harvinaista. En yleensä edes kaikkiin kansallisiin kilpailuihin letitä hevosiani ompelemalla, mutta se olikin vaihteeksi ihan mukavaa. Kiillotin Pommin kaviot ja karvan. Selvitin hännän, mitä ori kyllä protestoi hieman selvitysainepulloa. Lopuksi letitin vielä hännän, hienolle kalanruodolle. Merri naureskeli kun seison varsan ja vieläpä orivarsan takana. ”No kun ei ole oppinut pelkäämään niin ei sitten. Ja jos se potkasee, niin ei se toiste potkase. Siitä saa nimittäin kuulla melkosesti”, totesin. Kun hieno herra oli edustuskunnossa ja näyttelysuitset päässä, niin lähdimme ulos ja etsimme kivoja kuvaustaustoja. Merri räpsi varmaan miljoona poseerauskuvaa ja monta, hyvin monta tilannekuvaa. Harjoittelimme hieman näyttelyjuoksuakin ja muutamalla mustelmalla siitä sitten selvittiinkin. Veimme orin takaisin tallin ja purimme letit. Pommi pääsi takaisin tarhaan. Treeni pidetty 3. ikävuotena, joten silloin olisi vielä voinut sanoa, että hevonen on varsa.

Tavarat & ohjeistus

Varusteet

 Ohjeet

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat/pintelit kaikkiin jalkoihin
Esteillä: Estesatula, estehuopa, meksikolaiset/englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat kaikkiin jalkoihin
Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat takasiin

 

-5 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä villaloimi
-10 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä fleeceloimi, ratsastettaessa enkkuviltti
Sateella: Sadeloimi ulos

 

Eläinlääkäri & Ruokinta

 

Hevosinfluenssarokotus [x]
Jäykkäkouristusrokotus [x]
Kengitetty [x] Hampaat raspattu [x]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viimeisin diagnoosi: Hevonen on täysin terve ja hyväkuntoinen. Löysin muutaman reippaasti kehittyneen lihaksenkin! Jatka valmentamista. Silmät olivat kirkkaat ja sierainvuodosta ei tietoakaan. Sydän- ja hengitysäänet ovat normaalia paremmat, ja jaloissa ei ollut viimeisintäkään vikaa. Hampaat kaipaavat raspausta [ hoidettu 02.08.2012 ] ja koska oria ei oltu kengitetty uudelleen, tein täyskengityksen, mutta koska et tilannut sitä, saat sen tällä kertaa ilmaiseksi. Hyviä jatkoja Pommille! - Matlena

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Aamu: Heinää, 1 l kauraa, ½ dl leseitä
Päivä: Heinää, 1 l kauraa, ½ dl racing prixiä
Ilta: Heinää, ½ l kauraa, ½ dl kivennäisiä

   

Racing Prix on kypsennettyä ja helppokäyttöistä peelletoitua täysrehua, joka on tarkoitettu nimensäkin mukaisesti juuri kilpa- ja raskasta työtä tekeville hevosille. Sisältää kauraa sekä runsaasti kuitua. Pommilla tätä käytetään kauran täydentämisessä, ei sen sijasta.

Kivennäisrehu (Mineral +) sisältää runsaasi vitamiineja, hivenaineita ja aminohappoja. Pommilla sitä käytetään täydentämässä säilörehua tai heinää.

Vehnälese, eli wheat bran, sisältää runsaita määriä valkuiaista ja kuitupitoisuus on korkealla, mutta sisältää vain vähän proteiinia. Pommilla tätä käytetään perusväkirehuna kauran rinnalla, mutta tosin pienemmissä määrin. 

Kaura (Oatmix) sisällyttää paljon kuitua, mutta vain vähän energiaa. Kyseessä on suosittu hevosen väkirehu. Pommilla kaura on perusväkirehua. Annostele hyvin, muuten voi kuumua liikaa ( siis hevonen )!

Lähde & kuvat: Virtuaalinen rehukauppa

 

©2018 Virtuaalinen minihevossiittola Incitatus - suntuubi.com